Alinazik

Alinazik Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 4-5 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 300 gram kuşbaşı dana yahut kuzu eti
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan (küçük doğranmış)
- 1 adet domates (küçük doğranmış)
- 1 adet yeşil biber (küçük doğranmış)
Alinazik Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları ocakta, fırında ya da közmatik ile közleyin.
- Kabuklarını soyup bıçakla ince ince doğrayın.
- Sarımsağı ezip yoğurt ve tuz ile karıştırın, akabinde közlenmiş patlıcanları ekleyin ve düzgünce harmanlayın.
- Tavaya tereyağı ve sıvı yağı ekleyin.
- Kuşbaşı eti ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Küçük doğranmış soğan,domates ve biberi ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Servis tabağına evvel yoğurtlu patlıcanlı tabanı yayın.
- Üzerine hazırladığınız etli harcı ekleyin. İsteğe bağlı maydanoz ile süsleyebilirsiniz 😊.
Alinazik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


