Alinazik

Alinazik Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 300 gram kuşbaşı dana yahut kuzu eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan (küçük doğranmış)
  • 1 adet domates (küçük doğranmış)
  • 1 adet yeşil biber (küçük doğranmış)

Alinazik Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları ocakta, fırında ya da közmatik ile közleyin.
  2. Kabuklarını soyup bıçakla ince ince doğrayın.
  3. Sarımsağı ezip yoğurt ve tuz ile karıştırın, akabinde közlenmiş patlıcanları ekleyin ve düzgünce harmanlayın.
  4. Tavaya tereyağı ve sıvı yağı ekleyin.
  5. Kuşbaşı eti ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  6. Küçük doğranmış soğan,domates ve biberi ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  7. Servis tabağına evvel yoğurtlu patlıcanlı tabanı yayın.
  8. Üzerine hazırladığınız etli harcı ekleyin. İsteğe bağlı maydanoz ile süsleyebilirsiniz 😊.

Alinazik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Dürüm
Soğan Dolması
Patates Püreli Tavuk Graten
Ekşi Maya Nasıl Yapılır? (Tüm Detaylarıyla)
Tavuk Döner
Orman Meyveli Tart Kek
Hdabla | © 2025 |