Balon Bazlama

Balon Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 6 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal(isteğe göre)
Balon Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel 6 su bardağı unumuzu bir kaba döküyoruz daha sonra ortasını çukur yapıyoruz kullanacağımız sıvıları çukur kısma boşaltıyoruz,tuz şeker ve zerdeçalı unlu kısma atıyoruz.
- Malzemeleri yavaş yavaş yoğurup kulak göğsü kıvamına getiriyoruz isteğe bağlı zerdeçal kullanmak sarı renk katacaktır hamurunuza.
- Daha sonra incelik yahut kalınlığına nazaran 9 yahut 10 beze olmaktadır. Bezeleri un serdiğimiz bir tepsiye diziyoruz.
- Pişirirken dikkatli çevirip balon olmasını sağlayacaksınız iki üç kez çevirme yapın ve sıcacık yağlayıp yiyebilirsiniz isterseniz soğuduktan sonra poşetleyip buzluğa atabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Balon Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






