Balon Bazlama

Balon Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 6 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal(isteğe göre)

Balon Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel 6 su bardağı unumuzu bir kaba döküyoruz daha sonra ortasını çukur yapıyoruz kullanacağımız sıvıları çukur kısma boşaltıyoruz,tuz şeker ve zerdeçalı unlu kısma atıyoruz.
  2. Malzemeleri yavaş yavaş yoğurup kulak göğsü kıvamına getiriyoruz isteğe bağlı zerdeçal kullanmak sarı renk katacaktır hamurunuza.
  3. Daha sonra incelik yahut kalınlığına nazaran 9 yahut 10 beze olmaktadır. Bezeleri un serdiğimiz bir tepsiye diziyoruz.
  4. Pişirirken dikkatli çevirip balon olmasını sağlayacaksınız iki üç kez çevirme yapın ve sıcacık yağlayıp yiyebilirsiniz isterseniz soğuduktan sonra poşetleyip buzluğa atabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Balon Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Porsiyonluk Karamelli Revani
Peynirli Poğaça
Saray Usulü Ciğer Kavurma
İncir Ve Elma Dolgulu Çatlak Kurabiye
Simit Ve Kaşarlı Sucuklu Simit
Dere Otlu Kıyır Poğaça
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet