1 Kalıp 2 Farklı Kek

1 Kalıp 2 Farklı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • Aldığı kadar un ( yaklaşık 2.5-3 su bardağı)

Kakaolu tarafı için;

  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı antep fıstığı

Tarçınlı yer için;

  • 1-2 adet havuç
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Çay kaşığı ucu kadar tarçın

1 Kalıp 2 Farklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurta, şeker ve vanilyayı köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Yaklaşıp 4-5 dakika kadar sürüyor.
  3. Ardından süt ve sıvı yağı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  4. Karışan harcımıza kabartma tozunu ve unumuzu ekliyoruz.
  5. Unumuzu eleyerek ve denetimli olarak ekliyoruz.
  6. Hamurumuz biraz akışkan fakat ağır bir kıvamda oluyor.
  7. Kıvama gelen hamuru 2 eşit karıştırma kabına ayırıyoruz.
  8. Birine kakao ve antep fıstığını ekleyip karıştırıyoruz.
  9. Diğerine de rendelediğimiz havucu, cevizi ve tarçını ek ediyoruz ve karıştırıyoruz.
  10. Kalıbımızı yağlıyoruz ve harçlarımızı birebir anda döküyoruz.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında güzelce pişene kadar denetimli olarak pişiriyoruz.
  12. Pişen kekimizi kalıptan çıkarıp keserek servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

1 Kalıp 2 Farklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Kuru Fasulye
Çiyalı Yulaflı Çilekli Smoothie
Fit Kabaklı Lorlu Poğaça (Beyaz Unsuz Ve Yağsız)
Mor Lahana Turşusu
Anne Köftesi
Akışkan Brownie
Hdabla | © 2024 |