Yulaf Krep

Yulaf Krep Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yulaf
  • 1 çay bardağı süt (Sonradan yoğunlaşırsa yaklaşık 1 çay bardağı süt ilave)

Yulaf Krep Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 çay bardağı yulaf ve sütü blendere koyup çekelim.
  2. Ben smoothie blender kullandım iki çeşit çalıştırdım.
  3. Kıvamı koyu olduysa az süt damlatıp karıştırabilirsiniz.
  4. Klasik krep kıvamı olmalı.
  5. Tavamızı küçük ocakta ısıtıp krep harcından biraz dökelim ve orta-kısık ateşte kapağını kapatıp altı kızarana kadar bekleyelim.
  6. Ben küçük uzunluk tava kullandım, 4-5 adet küçük çıkıyor.
  7. Krebimizin altı kızarınca öteki tarafını çevirelim. Her iki tarafta kızarınca krebimiz servise hazırdır. Afiyet olsun :).

Not: krep pişirirken harç yoğunlaştığı için orta ara süt damlatıp karıştırmakta yarar var. Ben çok kızarmış sevdiğimden krebimi iki cins alt üst çevirdim.

Yulaf Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumurtalı Kaṣarlı Patates Kavurma
Lotus Pistacio Cheesecake
Karamel Sos
Şeftalili Karamelli Kek
Dereotlu Labneli Poğaça (Mayasız)
Ebe Gümeci Kavurması
Hdabla | © 2025 |