Pancar Kavurması

Pancar Kavurması Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane pancar
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üstüne;

  • 1 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt

Pancar Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pancarın başlarının kabukları soyulur. Sapları ve başları yıkanır.
  2. Sapları 1’er parmak kalınlığında kesilir.
  3. Pancar başları 2ye bölünüp tırnak üstünden büyük formda doğranır.
  4. Sıcak suya koyulup saplar bir tencerede, pancar başları başka tencerede yumuşayana kadar haşlanır.
  5. Sıvı yağ tavaya koyulup ince ince doğranan soğan eklenip kavrulur.
  6. Haşlanan pancar başları kevgirle alınıp soğana eklenir.
  7. Yumuşayınca haşlanan pancar sapları kevgirle alınıp üstlerine eklenir.
  8. Tuzu atılıp karıştırılır.
  9. Arada denetim edilerek yarım saat kadar pişirilir.
  10. Sıcağı çıkınca tabağa alınıp üstüne sarımsaklı yoğurt dökülüp servis edilir. Afiyet olsun :).

Not: haşlanan su dökülmez. İstenirse içine limon sıkılıp içilebilir yahut makarna, kuskus haşlama sırasında kullanılarak renkli olması sağlanır :).

Pancar Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yarma Çorbası
Yulaf Ekmeği
Bisküvili Latte Pasta
Erik Reçelinden Meyve Suyu
Fındıklı Kurabiye
Bol Soslu Portakallı Islak Kek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet