Kalamar Tava Ve Tarator sos

Kalamar Tava Ve Tarator sos Tanımı İçin Malzemeler

  • Dondurulmuş ve temizlenmiş kalamar
  • 1 paket karbonat
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 adet limon suyu
  • Mısır unu (normal un da olur)
  • Tuz
  • Yağ

Tarator sos:

  • 3-4 dilim bayat ekmek (galeta unu da olur)
  • 1 avuç dolusu ceviz içi
  • 1 adet limon suyu
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı tuz

Kalamar Tava Ve Tarator sos Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kalamar buzluktan çıkarılır, çözülmesi beklenir.
  2. Karbonat, şeker, limon suyu kalamarla birlikte 10 dakika yoğurulur.
  3. Yoğurma süreci bitince maden suyu dökülür, yavaşça karıştırılır. Buzdolabında yumuşaması için 2 saat dinlendirilir.
  4. Dinlendirme sonrası kalamarlar buzdolabından çıkarılır (⚠️ yıkanmaz!)
  5. Bir kapta yeteri kadar un ve tuzla kalamarla karıştırılır, fazlalık silkelenir.
  6. Derin bir tavada bol ve kızgın yağda (⚠️ yağ çekmemesi için tavanın tabanına değmeden pişmesi gerekir!) 2 dakika pişirilir. (⚠️rengi dönünce alınır, fazla pişirilmez)
  7. Tarator sos için; bayat ekmek dilimleri güzelce ufalanır, ceviz, limon suyu, sarımsak, yoğurt, zeytinyağı, mayonez, tuz robottan geçilir, hazırlanır. Afiyet olsun 🩷

Kalamar Tava Ve Tarator sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Evde Köfte Ekmek Tarifi (Gurmelerin Damağını Çatlatmalık)
En Lezzetli Karışık Kızartma Tarifi! Sofranıza Renk Katın
Kışa Hazırlık Dondurucuya Taze Fasulye Saklama
Çeşmi Nigar Çorbası
Orıgınal New York Cheesecake
Köz Patlıcanlı Beyti Kebabı
Hdabla | © 2025 |