Papatya Börek (Videolu)

Papatya Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane patates
  • 1 paket milföy hamuru

Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • Tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Papatya Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerimizi soyalım doğrayalım ve tenceremize ekleyelim üzerine sıcak su ve tuz ekleyerek pişmeye bırakalım.
  2. Ardından milföy hamurumuza görüntüdeki üzere form verelim çubukla hamurumuzu büzelim.
  3. Pişen patateslerimizi süzelim ve uygunca ezelim üzerine kırmızı toz biber karabiber ekleyelim ve yeterlice harmanlayalım.
  4. Elimizle patatesleri yuvarlayalım milföy hamurumuzun içerisine koyalım.
  5. 180 190°’de kızarana kadar pişirelim.

Not:İster üzerine kaşar peyniri ekleyerek kahvaltıda tercih edebilirsiniz. İster akşam menüsünü üzerine yoğurt ve üzerine kızdırılmış tereyağında toz biberi gezdirerek servis edebilirsiniz.

Papatya Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Kabak Yemeği
Tek Tencerede Dana Etli Şehriye
Karnabahar Mücveri
Yeşil Mercimekli Diyet Salata
Yumurta Salatası
Fırında Patates Çanağında Sebzeli Misket Köfte
Hdabla | © 2025 |