Helva

Helva Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı un
Şerbeti için;
- 2 su bardağı süt (1 su bardağı süt 1 su bardağı su da olabilir)
- 1 su bardağı toz şeker (tatlı sevenler 1,5 su bardağı koyabilir)
En son koyulacak;
- 2 yemek kaşığı tahin
Helva Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağ ve zeytinyağını helvayı kavuracağınız kaba koyun.
- Yağ eriyip ısınınca irmik ve unu ek edin.
- (yaklaşık 20-25 dk kavrulacak) helvanın rengi kahverengi bir renk alana kadar kavurun.
- Fotoğraflardan rengini anlayabilirsiniz.
- Helva kavrulurken, sütü ısıtıp şekeri eritin ve kavrulan helvaya yavaş yavaş ek edin.
- Sütü düzgünce çekince tahini ek edip, karıştırın.
- Sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz.
- Arasına dondurma koyarak ta servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Helva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







