Sünger Pandispanya

Sünger Pandispanya Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım küçük çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya

Sünger Pandispanya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurtanın beyazı ve sarısı ayırıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken sarının ve akın hiç bir formda bir birine karışmaması yumurta beyazımıza şekerimizin yarısını ekleyerek kar üzere olana kadar çırpıyoruz.
  2. Şimdi sıra sarılarına geldi yumurta sarılarımızın üzerine kalan şekerimizi ekleyip çırpıyoruz ve yarım çay bardağı sıcak suyu ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekliyoruz yeniden köpük köpük olana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Un nişasta kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba güzelce karıştırıyoruz en az iki sefer eliyoruz.
  4. Çırptığımız yumurta beyazının üzerine yumurta sarısını 3 etapta ekleyip yavaş yavaş karıştırıyoruz. Daha sonra unuda 3 etapta eleyerek dairesel hareketlerle karıştırıyoruz.
  5. Pandispanya karışımımızı kalıbımıza alıyoruz hava kabarcığı kalmasın diye tezgaha bir iki kez yavaşça vuruyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırına vererek en az 40,45 dakika pişiriyoruz.

Sünger Pandispanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytin Kavurma (Kahvaltıların Vazgeçilmezi)
Çikolatalı Pamuk Muffin
Kuruvasan Tadında Peynirli Börek
Orman Meyveli Kremalı Pasta
Yayla Çorbası
Borcamda Adana Kebabı
Hdabla | © 2025 |