Çay Saatinde Tava Böreği

Çay Saatinde Tava Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı kaşar
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Maydanoz, yeşil soğan. vs
  • 1 çay kaşığı toz biber

Çay Saatinde Tava Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unu bir kabın içine alıp ortasına havuz oluşturuyoruz.
  2. Oluşturduğumuz havuzun içine bir adet yumurtayı kırıyoruz.
  3. Çırpmaya başlıyoruz. Çırparken sütü yavaş yavaş ekleyip üzerine kabartma tozu tuz ve biberi ekliyoruz.
  4. Bütün sütü ek ettikten sonra tıpkı bir krep hamuru üzere pürüzsüz hale gelecek formda çırpıyoruz.
  5. Daha sonra üzerine kaşarı yeşil soğanı ekliyoruz. Yağladığımız 24 cm lik tavaya sıvı yağ ekliyoruz. İçine yayıyoruz.
  6. Tavanın hamuru art yüzü pişene kadar. Tavanın kapağını açmıyoruz. Yüzü kabuk tutup yapışmayacak biçimde gelince üzerine yağ sürüp aykırı çeviriyoruz ve on yüzünü de pişiriyoruz. Deneyen herkese afiyet olsun.

Çay Saatinde Tava Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Reyhan Şurubu
Mercimekli Köfte
Çıtır Kabak
Tiramisu Cream Iced Coffee (Tiramisu Kremalı Buzlu Kahve)
Sütlü Kahve Şerbeti İle Brownie Kurabiye (Videolu)
Portakallı Kolay Magnolia
Hdabla | © 2025 |