Pizza Poğaça

Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 6.5-7 su bardağı un

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Kavrulmuş susam
  • Kaşar peyniri
  • Çeri domates
  • Yeşil biber
  • Kırmızı biber
  • Sucuk
  • Siyah zeytin
  • Yeşil zeytin
  • Mısır

Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce hamurumuzu yağurmakla başlayalım. Uygun bir karıştırma kabına su, süt, şeker, toz mayayı ve sıvı yağı ekleyip bir çırpıcıyla güzelce karıştıralım. Sonra yumurta akı tuz ve unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  2. Üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım ve üzerine ekleyeceğimiz materyalleri hazırlayalım.
  3. Mayası gelen hamurumuzu 24 eşit modüle bölelim bezelerimizi tepsiye aralıklarla yerleştirelim. Ben 2 tepsiye 12’şer tane koydum.
  4. Bezelerin ortalarını açıp sırasıyla yumurta sarısı sürüp üzerine susam ekledikten sonra üzerine istediğiniz gereçleri ekleyelim.
  5. Önceden 175-180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dk denetimli formda pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Not:Malzemeleri istediğiniz üzere değiştirebilirsiniz.

Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lorla Sürme Peynir
Annemin Tarifiyle Pirinç Pilavı
Efsane Erişte Salatası
Tiramisu
Taze Yeşil Fasulye Yemeği
Fırın Tepsisinde Tarçınlı Fındıklı Kek
Hdabla | © 2025 |