Fırın Tepsisinde Tarçınlı Fındıklı Kek

Fırın Tepsisinde Tarçınlı Fındıklı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı yoğurt (sulu kısmından)
  • 1,5 su bardağı zeytinyağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • Fındık
  • 4-4,5 su bardağı un

Fırın Tepsisinde Tarçınlı Fındıklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir karıştırma kabına yoğurt ve toz şeker konularak yeterlice karıştırılır.
  2. Üzerine zeytinyağ eklenir ve karıştırılır.
  3. Kabartma tozu, vanilya ve tarçın eklenir.
  4. Teker teker yumurtalar ek edilerek çırpılır. En son azar azar un ek edilir.
  5. Yağlanmış fırın tepsisine tüm kek karışımı dökülür. Üzerine fındık serpilir.
  6. Önceden ısıtılmış 175° fırında alt-üst ayarda pişirilir.Afiyet olsun 🫡.

Fırın Tepsisinde Tarçınlı Fındıklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Suyuna Sebzeli Çorba
Muzlu Milkshake
Muhammara
Zeytinyağlı, Bezelyeli, Havuçlu Basmati Pirinç Pilavı
Belen Tava (Beyaz Etli)
Anne Keki (Pamuk Gibi)
Hdabla | © 2025 |