Dereotlu Rulo Poğaça
Dereotlu Rulo Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 50 gram erimiş tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme olmayacak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım demet dereotu
- 3-3,5 su bardağı un ( denetimli ekleyin)
Arası için;
- Rendelenmiş havuç ve rendelenmiş kaşar peyniri
Dereotlu Rulo Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için; dereotu hariç tüm malzemeyi bir kapta uygunca karıştıralım unu azar azar ekleyerek yoğuralım ince kıyılmış dereotunu da ekleyip tekrar yoğuralım.
- Tezgah üzerine poşet yahut streç serip (ben streç kullandım) hamuru üzerinde açalım rendelenmiş havuç ve kaşar peynirini (miktar sizin zevkinize kalmış) serpiştirip streç yardımıyla hamuru rulo formunda saralım.
- İki parmak kalınlığında kesip yumurta akına daha sonra susama bandırıp tepsiye dizelim.
- 180°’de hafif kızarana kadar pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun umarım beğenirsiniz.
Dereotlu Rulo Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












