Peynirli Dereotulu Poğaça

Peynirli Dereotulu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 6 kepçe süt
  • 3 kepçe zeytinyağı
  • 50 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta akı
  • Aldığı kadar un

İçi için;

  • 1 kase taze peynir
  • 1 tutam dereotu
  • Tuz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu

Peynirli Dereotulu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle taze peynirimizi bir kaba alalım, üzerine ince kıyılmış dereotu ve tuzunu ekleyelim daha sonra sütümüzü ılıktan biraz daha sıcak bir biçimde bir kaba alalım.
  2. Daha sonra zeytinyağı ve oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını ekleyelim ve karıştıralım.
  3. Ardından kuru maya şeker ve tuzunu ek edelim.
  4. Yumurta akını ve ununu yavaş yavaş ek edelim. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
  5. Mayalanmaya bırakalım ve orta ara yoğuralım.
  6. Hamurumuzdan bir modül kopararak elimizde açalım ve ortasına peynirimizi koyalım yuvarlayıp, tepsiye dizelim.
  7. Üzerine yumurta sarısı ve çöreotu serpelim.
  8. 200 derecede evvelce ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun💜

Not:Ben 3 katını yaptım 4 tepsi çıktı️.

Peynirli Dereotulu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kadayıflı Muhallebi
Limonlu Yoğurt Tatlısı
Fırında Nefis Bol Mozarela Peynirli Sebzeli Dolma
Şehriyeli Pirinç Çorbası
Kaşık Pastası
Meyveli Çerezli Kek Tarifi
Hdabla | © 2025 |