Kremalı Bisküvili Pasta

Kremalı Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Yarım kutu labne peyniri
- 1 poşet kremşanti (1 çay bardağı süt ile çırpılacak)
- 1.5-2 paket kakaolu petibör bisküvi
- 2 tatlı kaşığı granül kahve
- 1 su bardağı süt
Üzeri için;
- 1 kutu krema
- 1 adet sütlü çikolata 60 gr
- 1 adet bitter çikolata 60 gr
Kremalı Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, nişasta,un ve şekeri tencereye alıp karıştırıp pişirelim.
- Ocağı kapattıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağı ve vanilya ekleyelim.
- Kremşantiyi bir çay bardağı süt ile çırpalım. Daha sonra kremanın içine kremşantiyi ve yarım kuru labne peyniri ekleyip çırpmaya devam edelim 3 4 dk çırpıp pürüzsüz bir kıvam almalı.
- Kare borcama bisküvileri kahve süt karışımına batırıp, diziyoruz üzerine kremadan sürüp başka katlarıda tıpkı halde yapalım.
- Üzeri içinde kremayı ısıtıp ocağı kapattıktan sonra içine çikolataları ekleyip karıştıralım. Daha sonra pastanın üzerine dökelim.
Kremalı Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
