Külah Tatlısı (Korne)

Külah Tatlısı (Korne) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket milföy hamuru
Şerbeti için;
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
- 1 pk vanilya
Kreması için;
- 1 litre süt
- 100 gram şeker
- 120 gram mısır nişastası
- 1 pk vanilya
Külah Tatlısı (Korne) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbetimizi yapmak için şekeri suyu ve vanilyayı bir tencereye alalım bir kez karıştıralım kaynayınca limon suyunu ekleyelim küçük ateşte yaklaşık 25-30 dk yoğunlaşıncaya kadar kaynatalım.
- Milföy hamurumuzu alalım şeritler halinde keselim tatlımız için gereken kalıpları aluminfolyo ile saralım, üzerine her yerine gelecek formda margarin sürelim ve una buluyalım ki külahlar yapışmasın.
- Şerit biçiminde kestiğimiz hamurumuzu bir bir kalıplarımıza saralım şayet kalıbınız yoksa dondurma külahları ilede yapabilirsiniz.
- Tüm hamurumuzu yaptıktan sonra evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dk pişirelim.
- Kremamız için bir tencereye sütümüzü ve vanilyayı ekleyip ısıtıyoruz geniş bir kaba şekeri ve mısır nişastasını koyup karıştırıyoruz.
- Üzerine ısınan sütten ekleyip düzgünce karıştırdıktan sonra bu karışımı tencerenin içine ekliyoruz ve kaynayıp yoğunlaşana kadar kaynatıyoruz .
- Altını kapatıp sıkma torbasına ekliyoruz.
- Pişen külahları tek tek kalıplarından çıkartıyoruz ve artık tatlınızı kıtır kıtır seviyorsanız bir bir külahları şerbete bulayıp çıkartmanız ve servis ederken kremasını doldurmanız gerekir şayet tatlınızı yumuşak seviyorsanız külahları şerbeti sokup çıkartıyoruz içlerini krema ile dolduruyoruz ve üzerine şerbet gezdiriyorsunuz ki uygunca yumuşasın.
- Tercih sizin ben kıtır olmasını ve 2-3 gün geçmesine karşın tazeymiş üzere tat vermesini daha çok seviyorum ve bu yüzden düzgünce şerbetleyip çıkartıyorum siz ağız tadınıza nazaran yapabilirsiniz afiyet olsun ❤️.
Külah Tatlısı (Korne) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












