Gelin Pastası

Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un + (bir yemek kaşığı)
- Vanilya
- Kabartma tozu
- Karbonat
Keki ıslatma için;
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşı nişasta
- 1 paket kremşanti
Süslemek için;
- Hindistan cevizi
- Damla çikolata
Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve şeker ve vanilya kopuk kopuk olana kadar güzelce çırpıyoruz.
- Sonra bir su bardağı un +1 yemek kaşığı daha üzerine iki çay kaşığı karbonat ve kabartma tozunu ekliyoruz güzelce altını güzelce yaladığımız borcama döküyoruz.
- Kekin muhallebisi için dört su bardağı sütü bir tencereye boşaltıyoruz 1 l’nin bir bardağına ayırıyoruz tencereye boşalttığımız sütün içerisine üç yemek kaşığı ve üç yemek kaşığı nişasta ekleyip karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başladığında içerisine vanilya ekliyoruz ocağın altını kapatıyoruz ve bir yemek ve bir yemek kaşığı tereyağı ekleyip içerisine vanilya ekleyip güzelce karıştırıyoruz sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Ayırdığımız bir su bardağı sütün içerisine bir paket kremşanti ekliyoruz.
- Dolapta yarım saat bekletiyoruz beklettiğimiz kremşantiyi ve muhallebiye bir kaba alıyoruz güzelce mikserle çırpıyoruz ve kekin üzerine döküyoruz üzerine hindistan cevizi ve damla çikolatayla süslüyoruz.
Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
