Nefis Muzlu Rulo Pasta

Nefis Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Krema için;
- 2,5 su bardağı süt
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı
- 5 yemek kaşığı şeker
Arası için;
- Muz parçaları
- Çikolata modülleri yahut damla çikolata
Üzeri için;
- Kremşanti
- Benmari tarzı eritilmiş çikolata
Nefis Muzlu Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak pastanın kremasını hazırlayalım tereyağı ve vanilya hariç tüm materyalleri tencereye alalım göz göz olunca vanilya ve tereyağını ekleyip güzelce çırpalım ve orta ara karıştıralım ki çabuk soğusun.
- Pastamızın pandispanyasını yumurtaları ve şekeri derince bir kapta karışım beyazlayana kadar güzelce mikser yardımı ile çırpalım.
- Daha sonra unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim. 170 ° lik fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim.
- Keki fırından aldıktan sonra rulo yapalım ve soğuyan kremayı üzerine yeterlice yayalım, üzerine muz kesimleri ve damla çikolata dökelim ve rulo yapalım.
- Buzdolabında bir kaç saat dinlendirelim sonra üzerine krem şanti ile süsleyelim bıçakla kestiğim çikolata modülleri, benmari adabı erittiğim çikolata ve toz fıstık ile süsledim.
Nefis Muzlu Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



