Kurabiye (Tadımlık)

Kurabiye (Tadımlık) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kaşık pudra şekeri
  • 5 kaşık tereyağı
  • 6 kaşık ayçiçek yağı
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet yumurta

Süslemek için:

  • Fındık/ceviz
  • Benmari adabı eritilmiş çikolata
  • Süsleme glazürü

Kurabiye (Tadımlık) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçler yoğurulur. Un denetimli konulur.
  2. Yağlı kağıt serilir üzerinde hamura form verilir (çok ince açılırsa hal kalıbından çıkmaz, hal almaz)
  3. Üzerine yumurta akı sürülür ki rondoda çekilmiş fındık/ceviz tutunsun.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 7 dakika pişirilir ardı çevrilir 2 dakika daha pişirilir (her fırının ayarı farklı daima denetim edilir. Üzeri hafif kızarınca fırından alınır)

Not:20 adet çıkıyor. Eşim ve ben kurabiye sevmeyiz ancak bayıldık 🤌😋 Afiyet olsun 🩷

Kurabiye (Tadımlık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Fırında Kuzu Kol
Mercimekli Nohutlu Arpa Şehriyeli Çorba
Acuka ( Meşhur Köfte Yanı Sosu )
Soğuk Çorba
Yufkalı Fırında Makarna
Havuçlu Kremalı Kek
Hdabla | © 2025 |