Buzluk Böreği

Buzluk Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
- 125 gram tereyağ yada margarin
- 1.5 çay bardağı süt
İçi için:
- 1 kase beyaz peynir
- 1 kase kaşar peynir
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt ve susam
- İsteğe bağlı yalnızca erimiş tereyağıda sürebilirsiniz
Buzluk Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İki adet yufkayı tezgaha serelim ve şeritler halinde keselim.
- Sosu için; tereyağını eritelim ve ılık süt de ekleyip karıştıralım. Yağın donmaması için sütün ılık olmazı lazım.
- Kestiğimiz çift yufkadan oluşan şeritlerin üzerine sostan fırçayla sürelim.
- Uç kısmına beyaz peynir ve kaşar peynirli harçtan koyup muska formunda saralım.
- Hazırladığımız muska halindeki böreklerimizi süzgeç içerisine koyarak suyun altına tutalım hepsi güzelce ıslansın. Süzülmeye bırakalım.
- Süzülen börekleri bir tepsiye dizelim.
- Arasına yağlı kağıt yapalım yapışmamaları için istediğiniz kadar buzlukta bekleyebilir.
- Pişirileceği vakit dolaptan çıkarılıp buzlu haldeyken üzerine yumurta sarısı ya da eritilmiş tereyağı sürülüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dk pişirelim.
Buzluk Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





