Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo taze tel kadayıf
- 2 su bardağı orta iri doğranmış ceviz içi
- 50 gram margarin
- 25 gram tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Şerbet için;
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- Çeyrek limon suyu
Cevizli Kadayıf Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tel kadayıfını görseldeki boyutta tahminen bir büyük uzunluk üzüm yaprağı boyutunda tellerini ayrıştırarak seriyoruz.
- Ceviz içini 1 tatlı kaşığı kadar kullandım. İstediğiniz ölçüde serdiğiniz kadayıfın üzerine ekliyoruz.
- Kadayıfı yanlardan içe hakikat alarak üzüm yaprağı sarma mantığında sardığınız yer üzerinde bastırarak sarmanız gerekiyor. Kadayıflar bu formda toplu duracaktır.
- Sardığımız kadayıfları tepsiye yerleştirdikten sonra tüm yağları eritip, ılıyınca tepsideki sarmaların üzerine paylaştırarak döküyoruz.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında alt üst ayarda üzerleri kızarana dek yaklaşık 18 dk pişiriyoruz.
- Kadayıf sarmaları pişerken ocağa aldığımız tencerede suya şekeri ekleyip, karıştırıp, kaynatıyoruz. Kaynadığında limon suyunu ekleyip bir iki taşım daha kaynadıktan sonra kapatıyoruz.
- Pişen kadayıf sarmalarını dışarıya alıp, tepsi sıcakken ılımış şerbeti paylaştırarak üzerlerine döküyoruz. Kadayıflar şerbetini çektiğinde servise hazır demektir. Afiyet olsun 💁🏻♀️
Cevizli Kadayıf Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





