Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze tel kadayıf
  • 2 su bardağı orta iri doğranmış ceviz içi
  • 50 gram margarin
  • 25 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Şerbet için;

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • Çeyrek limon suyu

Cevizli Kadayıf Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tel kadayıfını görseldeki boyutta tahminen bir büyük uzunluk üzüm yaprağı boyutunda tellerini ayrıştırarak seriyoruz.
  2. Ceviz içini 1 tatlı kaşığı kadar kullandım. İstediğiniz ölçüde serdiğiniz kadayıfın üzerine ekliyoruz.
  3. Kadayıfı yanlardan içe hakikat alarak üzüm yaprağı sarma mantığında sardığınız yer üzerinde bastırarak sarmanız gerekiyor. Kadayıflar bu formda toplu duracaktır.
  4. Sardığımız kadayıfları tepsiye yerleştirdikten sonra tüm yağları eritip, ılıyınca tepsideki sarmaların üzerine paylaştırarak döküyoruz.
  5. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında alt üst ayarda üzerleri kızarana dek yaklaşık 18 dk pişiriyoruz.
  6. Kadayıf sarmaları pişerken ocağa aldığımız tencerede suya şekeri ekleyip, karıştırıp, kaynatıyoruz. Kaynadığında limon suyunu ekleyip bir iki taşım daha kaynadıktan sonra kapatıyoruz.
  7. Pişen kadayıf sarmalarını dışarıya alıp, tepsi sıcakken ılımış şerbeti paylaştırarak üzerlerine döküyoruz. Kadayıflar şerbetini çektiğinde servise hazır demektir. Afiyet olsun 💁🏻‍♀️

Cevizli Kadayıf Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinli Açma Poğaça
Çikolatalı Borcam Pastası
Fırında Makarna (Osmanlı Mutfağı)
Ezogelin Çorbası
Portatakal Kabuğu Reçeli
Yeşil Elmalı Peynirli Semizotu Salatası
Hdabla | © 2025 |