Karamelli Armutlu Kek

Karamelli Armutlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Karamel armut için:
- 2 adet orta uzunluk armut
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı su
- 2 damla limon suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Keki için:
- 2 adet yumurta
- 100 gram yumuşamış tereyağı
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 er tatlı kaşığı vanilya, kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- Çeyrek çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı un
Karamelli Armutlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karamelize armutlarımızı hazırlıyoruz. Armutları yıkayıp, kurulayın ve kabuğunu soymadan dilimliyoruz.
- Tavaya toz şeker, su ve limon suyunu koyup ocağı orta ateşte açıyoruz. Yaklaşık 5 dakika sonra şeker erimeye başlayacak fazla karıştırmadan kendi halinde denetimli bir formda karamelize olmasını bekleyin şeker eriyip, karamelize olduktan sonra tereyağını ekliyoruz bir kaç dk daha pişirip ocaktan alıyoruz.
- Dilimlediğimiz armut dilimlerini tek kat halinde karamelize sosun üzerine diziyoruz ve bir kaç dakika daha armutla birlikte alt üst ederek her iki yüzünü de pişiriyoruz.
- Pişirme sürecinde armutların kendini biraz salması, yumuşaması ve karamel sosu emmesi lazım. Karamelli armut dilimlerimizi bir tabağa alıyoruz.
- Kek için; kek kalıbınızın her tarafını tereyağ sürüyoruz margarinde olur küçük uzunluk borcam kullandım un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu bir elekten geçirerek bir kaba alıyoruz tereyağ ve toz şekeri çırpma kabınıza alıp ve 5 dakika boyunca çırpıyoruz.
- Sırasıyla oda sıcaklığındaki yumurtaları ek ediyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz güzelce çırpmamız lazım.
- Oda sıcaklığındaki yoğurt ve vanilyayıda ekleyip çırpıyoruz, unlu karışımını ve rendelediğimiz limon kabuklarını da ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Kek kalıbımızın tabanına karamel soslu armut dilimlerini diziyoruz. Aralıksız diziyoruz.
- Tavada kalan karamel sosumuzdan 2 yemek kaşığı karamel sostan armutların üzerine gezdiriyoruz.
- Kek hamurunu, armutların üzerine döküyoruz. 175 derece fırında kek pişeme kadar fırında tutuyoruz. Pişen kekimizin birinci sıcaklığı geçtikten sonra servis tabağına aykırı çeviriyoruz. İstediğiniz biçimde süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun. 🤍😊.
Karamelli Armutlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






