Enfes Soğan Dolması

Enfes Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet büyük uzunluk soğan
- 1 su bardak pirinç
- Yarım su bardağı bulgur
- 150 gram kıyma
- 1 küçük uzunluk soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1er yemek kaşığı domates ve biber salçası
- Maydonoz
- Dereotu
- 1er çay kaşığı karabiber, pul biber, nane, kırmızı toz biber,tuz
Haşlamak için
- 1,5 litre kaynar su
Üzeri için
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 bardak su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Enfes Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle büyük soğanları ortasına gelecek kadar kesiyoruz, ocakta kaynayan suyun içine koyup 10 dk yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Haşlanan soğanları birbirinden tek tek ayırıyoruz.
- Dolma harcı için; kıyma, pirinç, bulgur, dereotu maydanoz, zeytin yağı, baharatları kabımıza alıp elimizle güzelce yoğuruyoruz.
- Soğuyan ve ayrılan soğanların içini doldurup sarma üzere sarıyoruz.
- Tencereye dizdiğimiz dolmaların üzerine salçalı suyumuzu döküp pişmeye bırakıyoruz. Ortalama 30 dk da pişiyor.
Enfes Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












