Tavuk Fajita

Tavuk Fajita Tanımı İçin Malzemeler

Tavuklu kısmı için;

  • 500 gram tavuk ızgara eti/bonfile
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 3-4 diş ince dövülmüş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı köri
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Sebzeli kısım için;

  • 2 orta uzunluk kuru soğan
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı etli biber
  • 1-2 yemek kaşığı soya sosu
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuk Fajita Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuğu ve zerzevatları jülyen halinde doğrayalım.
  2. Doğradığımız tavuğa soya sosu, sarımsak, yağ ve baharatları ekleyip karıştıralım (birkaç saat dolapta dinlendirelim. Dinlendirilirse daha hoş olur. Vaktiniz yoksa çabucak de pişirebilirsiniz)
  3. Sebzeler için de yeniden zeytinyağı, tuz ve karabiberi atıp karıştıralım.
  4. Tavukları ve zerzevatları başka farklı tavalarda pişiriyoruz.
  5. Sebzeleri çok karıştırmayalım ki ezilmesin.
  6. Pişen tavukları ve zerzevatları tıpkı tavaya alıp 1-2 dk da bir arada çevirelim. Servise hazır. Şimdiden afiyetler olsun.

Tavuk Fajita Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Baklava
Fırında Soslu Et Dönerli Beyti
Kabak Çığırtma
Saçaklı Poğaça
Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası
Kokoş Pastane Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |