Hurma Püresi

Hurma Püresi Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 adet hurma
  • 40 ml su

Hurma Püresi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak 40 ml suyu ısıtıp hurmaları bir kaba alıp suyu hurmaların üstüne dökün.
  2. Hurmaları sıcak suda 10 dakika boyunca bekletin.
  3. Daha sonra hurmaları suyun içinden alın ve diğer bir kaba koyup çekirdeklerini çıkarın. El blendırı ile yavaş yavaş hurmaları içinde beklettiğiniz su ile çekin.
  4. Eğer pürüzsüz bir kıvam istiyorsanız ince bir süzgeçten geçirin. (birazcık uzun sürüyor) ve hurma püreniz hazır!. Küçük bebeklerinize, çocuklarınıza yahut kendiniz sağlıklı beslenirken keklerinizin içine koyabilirsiniz. Ayrıyeten dolapta 2 ya da 3 gün koruma edebilirsiniz. Keklerinizin içini yumuşacık yapar. Afiyetler olsun❤️

Hurma Püresi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enfes Şeftalili Kek
Limonlu Ve Bademli Kek – Limon Sosu, Yaban Mersini Ve Nane İle Süslenmiş
Kabaklı ,Yeşil Mercimekli Basmati Pilavı
Kuru Köfte (Lezzet Dolu)
Çıtır Kadayıflı Muhallebi
Kabuklu Ayva Kompostosu
Hdabla | © 2025 |