Hurma Püresi

Hurma Püresi Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 adet hurma
- 40 ml su
Hurma Püresi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak 40 ml suyu ısıtıp hurmaları bir kaba alıp suyu hurmaların üstüne dökün.
- Hurmaları sıcak suda 10 dakika boyunca bekletin.
- Daha sonra hurmaları suyun içinden alın ve diğer bir kaba koyup çekirdeklerini çıkarın. El blendırı ile yavaş yavaş hurmaları içinde beklettiğiniz su ile çekin.
- Eğer pürüzsüz bir kıvam istiyorsanız ince bir süzgeçten geçirin. (birazcık uzun sürüyor) ve hurma püreniz hazır!. Küçük bebeklerinize, çocuklarınıza yahut kendiniz sağlıklı beslenirken keklerinizin içine koyabilirsiniz. Ayrıyeten dolapta 2 ya da 3 gün koruma edebilirsiniz. Keklerinizin içini yumuşacık yapar. Afiyetler olsun❤️
Hurma Püresi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



