Efsane Bisküvili Pasta Tarifi (Videolu)
Efsane Bisküvili Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pastacı kreması için;
- 500 gram süt
- 100 gram şeker (6 yemek kaşığı)
- 3 yumurta sarısı
- 50 gram mısır nişastası (4,5 yemek kaşığı)
- 1 paket vanilya
- 1 paket labne peyniri (180 gr) (soğuduktan sonra eklenecek)
Çikolatalı ganaj için;
- 2 paket bitter çikolata (60 gram + 60 gr)
- 1 paket sütlü çikolata (60 gr) (dilerseniz çikolata sosu da kullanabilirsiniz)
- 1,5 – 2 paket kakaolu petibör bisküvi
Efsane Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pastacı kreması için yumurta sarılarını bir kaba alalım içerisine şekerin yarısını nişastayı ve çok az bir ölçü süt ek edip güzelce karıştıralım farklı bir kaba sütü ve şekerin geri kalan kısmını ek edip sütü kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan sütten birkaç kepçe yumurta sarılı karışımı ek edip temperleyelim. Daha sonra karışımı tekrar tencereye alarak güzelce tel çırpıcı ile karıştırarak krema haline getirelim kaynayıp ağırlaşınca hazır demektir.
- Kremayı daha kolay soğuması için farklı bir kaba aktaralım içerisine bir paket vanilya ekleyip karıştıralım üzerine bir streç sinema çekerek soğumaya bırakalım.
- Buzdolabında soğuduktan sonra içerisine bir paket labne peynir ek edip mikser yardımıyla güzelce çırpalım.
- Kana için kremayı bir tencereye alarak kaynama noktasına getirin ocağın altını kapattıktan sonra içerisine çikolataları ek edip homojen bir kıvam alıncaya kadar güzelce karıştırın. 22 x 22 ebatlarında bir borcam kullandım.
- Borcamumun tabanına bir ölçü pastacı kreması sürdükten sonra süte batırmış olduğumuz kakaolu petibör bisküvinin üzerine güzelce diz. Bir kat bisküvi bir kat krema olacak formda yaklaşık 3-4 kat çıkalım.
- Son olarak üzerine hazırlamış olduğumuz ganajı ek edip üzerine bir streç sinema geçirip buzdolabında yaklaşık 2 saat sogumaya bırakalım. Afiyet olsun 🌸

Efsane Bisküvili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






