Fırın Sütlaç (Kremalı)

Fırın Sütlaç (Kremalı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 fincan pirinç (70gr)
  • 2 su bardağı su
  • 1 litre tam yağlı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 silme yemek kaşığı nişasta (30 gr)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 fincan süt yahut su (nişastayı açmak için)
  • Yarım paket krema (%38yağlı)
  • Vanilin

Fırın Sütlaç (Kremalı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yıkadığımız pirinçleri 2 su bardağı su ile kaynatıyoruz. Ortada karıştıralım. Suyu çekince sütü ve şekeri ilave ediyoruz, şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
  2. Nişastayı su ile açıyoruz yumurta sarısını ekleyip düzgünce karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca 1 kepçe kaynayan sütten alıp karışımımıza ekliyoruz. Akabinde sütlacı karıştırarak nişastayı ekliyoruz. Bir dakika kadar karıştırın. Çabucak kıvam alıyor zati.
  3. Sonra krema ve vanilini ekleyip 5 dk kaynatıyoruz. Güveçlere paylaştırıp tepsiye yerleştiriyoruz, güveçlerin yarısına kadar tepsiye su döküyoruz.
  4. Fırının üstten 2. Rafına yerleştiriyoruz üst ızgara kısmını 180 derecede çalıştırıyoruz. Fırında dikkatli olunuz. Afiyet olsun 🙃

Fırın Sütlaç (Kremalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Kurabiye
Limonata Tarifi
Un Kurabiyesi
Kıtır Kıtır Kapya Biber Turşusu
Patatesli Çıtır Börek
İki Renkli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |