Fırın Sütlaç (Kremalı)
Fırın Sütlaç (Kremalı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 fincan pirinç (70gr)
- 2 su bardağı su
- 1 litre tam yağlı süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 silme yemek kaşığı nişasta (30 gr)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 fincan süt yahut su (nişastayı açmak için)
- Yarım paket krema (%38yağlı)
- Vanilin
Fırın Sütlaç (Kremalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yıkadığımız pirinçleri 2 su bardağı su ile kaynatıyoruz. Ortada karıştıralım. Suyu çekince sütü ve şekeri ilave ediyoruz, şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Nişastayı su ile açıyoruz yumurta sarısını ekleyip düzgünce karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca 1 kepçe kaynayan sütten alıp karışımımıza ekliyoruz. Akabinde sütlacı karıştırarak nişastayı ekliyoruz. Bir dakika kadar karıştırın. Çabucak kıvam alıyor zati.
- Sonra krema ve vanilini ekleyip 5 dk kaynatıyoruz. Güveçlere paylaştırıp tepsiye yerleştiriyoruz, güveçlerin yarısına kadar tepsiye su döküyoruz.
- Fırının üstten 2. Rafına yerleştiriyoruz üst ızgara kısmını 180 derecede çalıştırıyoruz. Fırında dikkatli olunuz. Afiyet olsun 🙃
Fırın Sütlaç (Kremalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






