Bademli Kavrulmuş Erişte Pilavı

Bademli Kavrulmuş Erişte Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı erişte
  • 1 çay bardağı badem ( sıcak suda bekletip kabuğu soyulmuş tuzsuz badem)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı yahut margarin
  • 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2,5 su bardağı su

Bademli Kavrulmuş Erişte Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yağlari koyalım, bademi koyalım, kısık ateşte bir dk kavuralım.
  2. Ayrı bir tavaya iki yemek kaşığı sıvı yağ koyalım bir su bardağı erişteyi koyalım, kısık ateşte iki dk kavuralım.
  3. Tencereye yağı koyalım, üzerine rendelenmiş soğanı bir dk kavuralım, sonra üzerine bu kavrulan erişteyi dökelim. Kalan yarım bardak kavrulmamış erişteyi de dökelim, karıştıralım.
  4. Sıcak suyunu dökelim, tuz, karabiber serpip karıştıralım. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim, afiyet olsun.

Bademli Kavrulmuş Erişte Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakal Aromalı Sağlıklı Atıştırmalık
Kendi Sosunda Pişen Makarna
Karamelli, Bisküvili, Muhallebili Tatlı
Kakaolu Kurabiye Hemde 20 Dakikada Hazır
Muzlu Kek
Yulaflı Light Mücver
Hdabla | © 2025 |