Sebzelı Mantarlı Etlı Bulgur Pilavı

Sebzelı Mantarlı Etlı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kase küçük doğramış et
  • 2 kase doğranmış mantar
  • 1 adet dogranmış havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 âdet doğranmış kapya biber
  • 3 adet doğranmış sivri biber
  • 1 su bardağı bulgur
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı dolu tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 2 tatlı kaşığı tereyağ

Sebzelı Mantarlı Etlı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle mantarları soyup doğrayalım sonra soğan, havuç, biberler doğrayalım sonra tencere sıvı yağ alıp havuçları rengi çıkana kadar soteleyelim.
  2. Peşinden eti akabinde soğan kavuralım toz şeker koyup düzgünce soteleyelim (toz şeker lezzet artırıyor et ve tavuk yemeklerin de) sonra biberler ek edilir.
  3. Mantarlar pişirilir, yıkanmış bulgur ek edilir ve güzelce harmanlayıp iki bardak kaynar su, tuz, baharat ve tereyağ ek edilir ve kısık ateşte kapağı hiç açılmadan pişirilir. Afiyet olsun🤲 fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyorum çok yararlı besleyici deneyin kesinlikle.

Sebzelı Mantarlı Etlı Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Kek
Cantık (Bursanın Meşhur Lezzeti)
Puf Pankek
Tart Kalıbında Çilekli Kek (Bir Dilim Asla Yetmez)
İce Latte (Soğuk Kahve)
Kıymalı Mantı (Videolu)
Hdabla | © 2025 |