Köri Soslu Palamut

Köri Soslu Palamut Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet dilimlenmiş palamut
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2-4 diş sarımsak
  • 2 adet kırmızı soğan
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 1 çay kaşığı köri
  • 200 ml krema

Köri Soslu Palamut Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tepsimizin alt kısmına soğanlarımızı ve patatesi yerleştiriyoruz.
  2. Üzerine yuvarlak doğradığımız patateslerimizi.
  3. Yerleştiriyoruz soğan ve patatesi tuzlamayı ve baharatlamayı unutmuyoruz.
  4. Bir adet palamudu fileto olarak dilimliyoruz (tuzlayıp bir saklama kabına bir gece buzdolabında bekletin)
  5. Üst kısmına balıklarımızı yerleştirerek en üst kısma krema, köri, sarımsak, karabiber, tuz karışımını döküyoruz.
  6. Yağlı kağıtla kapatıp 200° derece fırında yaklaşık 30-40 dk pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Köri Soslu Palamut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğuk Baklava Güllaç
Tavuklu Patates Ruloları
Püf Noktalarıyla Fırın Sütlaç
Misafir İçin Pratik Menü
Fit Çilek Reçeli
Bardak Mısır
Hdabla | © 2024 |