Kireçte Kıtır Kabak Tatlısı / Dışı Kıtır Kıtır İçi Bal Gibi (Videolu)

Kireçte Kıtır Kabak Tatlısı / Dışı Kıtır Kıtır İçi Bal Üzere Tanımı İçin Malzemeler
- Yeteri kadar su
- 2 su bardağı kireç
- 1,380 gram kabak yemeklik olacak
- 1,380 gram şeker
- 2 bardak su
- 1 adet limon
Üzeri için;
- Tahin
- Fındık
- Ceviz
Kireçte Kıtır Kabak Tatlısı / Dışı Kıtır Kıtır İçi Bal Üzere Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce kireci suya alıp hazırlayın. Leğene bol su doldurun üzerine kireci alın. Yeterlice karıştıralım ve bir kenarda bekletelim. Bu ortada kabağı hazırlayalım.
- Dilimleyip kabuğunu soyun çekirdek kısmını temizleyin ve bir kenarda bekletin (bu süreci akşam yapın)
- Kireç güzelce süzülünce üzerindeki pak suyu bulandırmadan kabakların üstüne alın. Kabaklar kireç suyunun altında kalacak.
- Üzerine bir tabak kapatıp suyun altında kalmasını sağlayın bu formda sabaha kadar bekleyecek.
- Sabah olunca kabakları bol su ile yıkayın ve tencereye alın.
- Kabakların kilosu kadar şeker ekleyin.
- Bire bir olacak ne kadar kabak o kadar şeker.
- Suyu ve limon suyunuda ekleyip, ocağa alın.
- Ocağın en küçük gözünde kaynamaya bırakın.
- Tüm şekerler eriyince kaynamaya başlayacak.
- Arada denetim edin alt üst yapın, şerbetini her yerine çeksin yaklaşık 3 saat kaynatıyorum.
- İstediğim kıvama gelene kadar kabakların rengi değişir içi şerbetle dolunca tatlımız hazır demektir.
- Ocaktan alıp düzgünce soğuyunca yemeye hazır. İster tahin eşliğinde ister sade bir halde yiyebilirsiniz deneyenlere kolay gelsin.

Kireçte Kıtır Kabak Tatlısı / Dışı Kıtır Kıtır İçi Bal Üzere Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













