Kat Kat Çıtır Börek

Kat Kat Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı su (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 4.5-5 su bardağı un denetimli kullanınız ve eleyiniz (ele yapışan kıvamda olacak)

Aralarına;

  • 250 gram tereyağ yahut margarin

Kat Kat Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, su ve mayayı karıştırın.
  2. Diğer gereçler ve unu ekleyin(unu eleyin).
  3. Kıvamı ele yapışan yumuşak bir hamur olacak.
  4. Özdeşene kadar yoğurun. (uzun yoğurursanız sonuç daha hoş olur).
  5. Hamuru 1saat mayalana kadar bekletin.
  6. İçindeki su ve sütü oda ısısında kullandığımız için mayanın etkinleşmesi uzun sürebilir.
  7. Mayalanan hamuru 4 bölün beze yapın ve tepsi büyüklüğünde açın.
  8. Daha sonra her katını yağlayarak üst üste koyun her iki kenarını içe kapatın ve ortalarını yağlayın.
  9. Alt kenarıda içe katlayın yağlayın.
  10. Üst kenarda katlayın bu sefer yağlamayın 15- 20 dakika buzlukta dinlendirin.
  11. Bu süreç içindeki yağın donmasını sağlayacak.
  12. Buzluktan çıkan hamuru un yardımıyla kare halde açın 48 x48cm uzunluğunda olsun.
  13. 16 eşit (12×12cm) modüle bölün içlerine kaşar peynirini koyup altını zarf biçiminde kapatın.
  14. Mayalanması için 35-40 dakika bekletin.
  15. Üzerine yumurta sarısı sürün. Bıçak yahut jilet yardımıyla çizikler atın.
  16. 180 derece alt üst ayarda evvelden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.

Kat Kat Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hatay Usulü Haydari
İnce Bulgur Çorbası (7 Dakikada Hazır)
Düdüklüde Tavuklu Keşkek
Kalem Gibi Zeytinyağlı Yaprak Sarması (Anne Usulü )
Borcam Pastası
Muzlu Fit Kek
Hdabla | © 2025 |