Et Soteli Tembel İşi Beğendi

Et Soteli Tembel İşi Beğendi Tanımı İçin Malzemeler

Beğendisi için;

  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Tereyağı

Et sotesi için;

  • 100 gram kuşbaşı et
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • Yarım kapya biber
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı domates sos
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan
  • Tereyağ
  • Kimyon
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Karabiber

Et Soteli Tembel İşi Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanlarımı tereyağında kavurdum.
  2. Üzerine evvel biberlerimi daha sonra salçamı döktüm ve etimle kavurdum.
  3. Etim suyunu salınca üzerine sıcak suyu ekledim ve biraz pişirdikten sonra domates sosu ve baharatları ekledim.
  4. Düzenli olarak denetim edip sıcak su ekleyerek pişirdim.
  5. Doğradığım közlenmiş patlıcanlarımı tereyağ ile tavada kavurdum.
  6. Yoğurt, sarımsak,mayonez ve tuzu karıştırıp üzerine patlıcanlarımı ekledim.
  7. Tabağa aldığım patlıcanlarımın üzerine et soteyi de ekleyip servis ettim,deneyeceklere şimiden afiyet şifa olsun.

Et Soteli Tembel İşi Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Antakya Usulü Kısır
Kolay Poğaça
Tavuklu Bezelye Yemeği
Lokanta Usulu Tavuk Haşlama
Ek Gıda Dönemi Mercimekli Bebek Kısırı
Patlıcanlı Börek
Hdabla | © 2025 |