Çikolata Soslu Cheesecake

Çikolata Soslu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
Çikolata sosu için;
- 1 paket krema
- 40 gram sütlü çikolata
- 40 gram bitter çikolata
Çikolata Soslu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Burçak bisküvileri robottan geçiriyoruz, tereyağı eritip üzerine döküyoruz ve karıştırıyoruz.
- Kelepçeli kalıba yahut benim üzere muffin kaplarının tabanına yerleştiriyoruz. Buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Bu sırada muhallebiyi yapıyoruz, tüm materyalleri bir tencereye alıyoruz ve pişiriyoruz.
- Hindistan cevizini 3 yemek kaşığı da koyabilirsiniz bu sizin damak zevkinize bağlı.
- Muhallebiyi yaptıktan sonra hafif kaynarlığı geçince tabanın üstüne dökelim. Tekrar dolaba soğumaya bırakalım.
- Sos için kremayı tencereye döküyoruz ılıdığı vakit içine çikolataları kırıp atıyoruz karıştırıyoruz çikolatalar eriyip koyu renk alınca sosun altını kapatıyoruz kaynatmıyoruz.
- Muhallebi de soğuduktan sonra çikolata sosu yapalım ve üzerine dökelim.
- 3-4 saat dolapta beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Tarif ve fotoğraf ınstagram @gizemyldb.
Yapan herkesin ellerine sıhhat afiyetle yiyin💖.
Çikolata Soslu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




