Sakız Gibi Keşkek

Sakız Üzere Keşkek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı buğday
  • 2 litre sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet soğan

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı tarhana

Sakız Üzere Keşkek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Keşkeleri güzelce yıkayalım.
  2. Tencerede 1 adet ince kıyılmış soğanı kavuralım.
  3. Zeytinyagı ve tereyağında kavuruyoruz.
  4. Ardından sıcak suyu ekleyip kaynayan suyumuza keşkekleri ekliyoruz ve altını kısıp yavaş yavaş pişmesini bekliyoruz.
  5. 1 yemek kaşığı da kuyruk yağınız varsa ekleyebilirsiniz ben ekledim.
  6. Keşkeğin altını kapattıktan sonra kaşık ile düzgünce karıştırıp özleşmesini sağlıyoruz.
  7. Ayrı küçük bir sos tenceresinde 3 yemek kaşığı tereyağını eritiyoruz. İçine 2 yemek kaşığı tarhana kızarana kadar kavuruyoruz.
  8. Servise aldığımız keşkeğe sosumuzu ekliyoruz.

Sakız Üzere Keşkek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Beyaz Çikolatalı Rulo Pasta
Dubai Pasta Tarifi
Balkabaklı Çikolatalı Çörekler
Fit Çilekli Pasta
Fıstıklı Pop Kek
Bebek Keki
Hdabla | © 2025 |