Puf Pankek

Puf Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı erimiş tereyağı
- 2 yemek kaşığı su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Çay kaşığı ucuyla tuz
Puf Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pankek hazırlamak için karıştırma kasenin içene yumurta akı, bir tutam tuz ,bir yemek kaşığı toz şeker ilave ederek birlikte güzelce traş köpüğü haline gelene kadar çırpın.
- Ardından yumurta akını başka bir kasede bekletin akabinde tıpkı karıştırma kasenin içene yumurta sarısı bir yemek kaşığı toz şeker tereyağı vanilya ek ederek birlikte yeterlice rengi açık hale gelene kadar çırpın.
- Ardından içine nişasta, un, kabartma tozu ek ederek birlikte yavaşça tekrardan çırpın ve üzerine çırpılmış yumurta akını yavaşça harca spatula yardımıyla karıştırın .
- Yarım tatlı kaşığı sıvı yağı krep tavası yada teflon tavaya bırakıp tavayı yağlayın evvel ocağın altını orta ateşte açıp tavayı yavaşça ısıtın .
- Ardından bir çömçe pankek hamurundan tavanın ortasına bırakın, pankekin üzeri göz göz olduktan sonra spatula yardımıyla pankeki zıt çevirin ve hoş kahverengi renk alınca pankeki servis tabağına bırakın.
- Tüm pankek hamurunu bu formda pişirin kahvaltıda üzerine bal ceviz içi ve sürülebilir çikolata bırakıp ikram edebilirsiniz afiyet olsun 🙏🌹
Su bardağı ölçüsü 200ml.
Puf Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






