Yacan Aşı Çorbası

Yacan Aşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı  haşlanmış buğday
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet soğan
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1 kase kavurma (veya et suyu)
  • Köri
  • Zerdeçal
  • Toz kırmızı biber
  • Karabiber
  • Reyhan
  • Tuz
  • 2 lt su (bu kıvamına nazaran değişir)

Yacan Aşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ben tüm materyalleri evvelce haşlamıştım. Haşlamadan yapacaksanız düdüklüdede yapabilirsiniz.
  2. Yağımızda soğanı ,salçayı kavuralım.
  3. İçerisine haşlanmış başka gereçleri ve baharatları ekleyip suyunu koyalım.
  4. Bu biçimde pişirelim.

Not; suyunu kıvam aldıkça ekleyebilirsiniz👌🏻.

Yacan Aşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Dilim Börek
Fesleğenli Zerdeçallı Makarna
Mercimek Köftesi
Kremasız Kabak Çorbası
Semiz Otlu Sömelek
Karışık Şiş
Hdabla | © 2025 |