Kavanoz Kurabiyesi

Kavanoz Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4,5 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm (benim kalmamıştı kullanmadım)

Kavanoz Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri sırasıyla ekleyip yoğuralım.
  2. Unu denetimli ekleyip yumuşak kıvamlı hamur yapalım .
  3. Daha sonra damla çikolata ve üzüm ekleyip çok az yoğuralım.
  4. Cevizden küçük bezeler yapıp tepsiye dizelim.
  5. 180 derecede hafif kızarana kadar pişirelim soğuyunca pudra şekeri ile servis yapalım.
  6. Kapalı kavanozda uzun müddet tazeliğini korur.

Kavanoz Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantı (Derin Dondurucu İçin)
Tahinli Ekmek
Spoonful ( Kaşık Tatlısı, Kolay Tatlı)
Sağlıklı Mayasız Zeytinli Poğaça
Sebzeli Karidesli Noodle
Dolce Fall Keki (Tatlı Sonbahar)
Hdabla | © 2025 |