Kandil Simidi

Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 3 su bardağı +2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı (beyazı dışına )
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzeri için;
- 1 yumurta akı
- Susam
Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına yumurta sarısı, sıvı yağ ,oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt ,sirke, tuz ve şekeri alalım elimizle materyalleri karıştıralım.
- Daha sonra un kabartma tozu ve mahlebi ek edip yoğurmaya devam edelim mahlep beğenilen koku vermesi ve pastane simitlerine benzemesi için gerekli şayet meskende yoksa kullanmak zorunda değilsiniz. Yumuşak bir kıvam aldıktan sonra hamurunuz hazır.
- Ceviz büyüklüğünde modüller kopararak evvel elinizle yuvarlayalım sonra tezgahın üzerine ileri geri sürerek uzatalım simit formunu verelim.
- Simitleri evvel yumurta akına daha sonra susama bulayalım evvelce ısıttığımız 180° fırında 15 -20 dakika denetimli olarak pişirelim. Afiyet olsun🌸.
Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

