Hatay Usulü Biberli Ekmek (Katıklı Ekmek)

Hatay Tarzı Biberli Ekmek (Katıklı Ekmek) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • Kekik
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Susam
  • Çörekotu
  • Tuz
  • Yarım kilo taze çökelek yahut lor peyniri
  • 2 yemek kaşığı kaşığı biber salçası
  • 1, 5 su bardağı zeytinyağı

Hamuru için :

  • 350 gram un (3, 5 su bardağı)
  • 5 gram yaşmaya (tepeleme 1 çay kaşığı )
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 250 ml su

Hatay Yöntemi Biberli Ekmek (Katıklı Ekmek) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları ince ince doğruyoruz. İçine baharatları ve biber salçasını ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz.
  2. Karışımın içine lor peyniri yahut çökeleğimizi katıp homojen hale getiriyoruz.
  3. Bu karışımın içine, 1, 5 su bardağı zeytin yağı ( çok kuru olmaması için yağ ölçüsünün toplamda 1 su bardağından az olmamasını öneririm. ).
  4. Son olarak karışımı yeterlice karıştırılıp biberli ekmek harcımızı hazır hale getirmiş oluyoruz.
  5. Mayayı suda eritelim, tuz ve unu ek edip hamurumuzu yoğuralım.
  6. Sonra üzerini bir örtü ile kapatalım ve yaklaşık yarım saat kadar mayalanmasını bekleyelim.
  7. Mayalanan hamurumuzdan, avuç içi kadar bezeler yapalım, bu biçimde 10-15 dk daha bekletelim.
  8. Hamurumuz hazırlandıktan sonra tatlı tabağı kadar açıp üzerine harcını ek ediyoruz.
  9. Her birini bu halde hazırladıktan sonra sonra 200 derecelik evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz.

Hatay Adabı Biberli Ekmek (Katıklı Ekmek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Yapımı Hamburger
Mermer Kek
Haşhaşlı Çörek
25 Dakikada Buzluktan Çilek Reçeli
İçli Köfte
Karışık Turşu
Hdabla | © 2025 |