Portakal Jöleli Muhallebili Kek

Portakal Jöleli Muhallebili Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya

Muhallebi için;

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı sanayağ
  • 1 pk vanilya

Portakal jöle;

  • 1 buçuk su bardağı sıkılmış portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Portakal Jöleli Muhallebili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek için yumurta şeker çırpılır.
  2. Geri kalan materyaller eklenerek kek tamamlanır,kalıba aktarılır.
  3. 180 derecede pişirilir.
  4. Muhallebi için süt, şeker, un ,nişasta ocağa alınarak göz göz olana kadar pişirilir.
  5. Ocaktan aldıktan sonra sanayag ve vanilya eklenip, soğuyan kekin üstüne dökülür.
  6. Portakal jölesi için postalar suyu şeker nişasta ocağa alınarak göz göz olana kadar pişirilir.
  7. Soğuyan muhallebinin üstüne dökülerek son dokunuş yapılır.

Deneyen herkese afiyet olsun….

Portakal Jöleli Muhallebili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yazın Fresh İçeceği Karpuz
Emziren Annelerede Uygun Fit Sütlaç Tarifi
Muzlu Sütlü Çiya Tohumlu Tatlı
Mayalı Hamur Puffidik
Cocostar Pasta
Hünkar Beğendi Tarifi (Lokum Gibi Etiyle)
Hdabla | © 2025 |