Un Helvası (Orijinal)

Un Helvası (Orijinal) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 120 gram tereyağı
  • 1 fiske tuz

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su

Un Helvası (Orijinal) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbet için suyu ve şekeri bir kapta karıştırıp şekeri eritelim ve kenara alalım tereyağını eritip unu ekleyelim karıştıralım ve kısık ateşte un hafif rengi dönene kadar kavuralım bu çok değerli mutlaka kısık ateşte ve daima karıştırılmalı.
  2. Unu çok yakmadan kavurduktan sonra şerbetin yarısını dökelim üzerine ve süratli bir halde karıştıralım çok süratli karıştırılması lazım yoksa un topaklanır geri kalan şerbeti de tekrar ekleyip karıştıralım süratli bir halde.
  3. Un karıştırıldıkça kıvam almış olacaktır ( şerbeti fazla geldiyse ocakta 5 dakika daha karıştıralım su buharlaşır ).
  4. ‼️Unu çok fazla yakmayalım rengi dönünce şerbeti ekleyelim yoksa yanık kokusu gelir ‼️ hangi yağ kullanılırsa kullanılsın yağ ocakta fazla durmamalı eridikten sonra çabucak un eklenmeli yoksa yanık yağ kokusu siner helvamıza.

Un Helvası (Orijinal) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Piliç Baget
Akşam Menüsü
Etimek Tatlısı
Beş Çayım
Tahinli Cevizli Poğaça
Annemin Tarifiyle Patlıcan Kızartması
Hdabla | © 2025 |