Ezogelin Çorbası

Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağı
  • Tuz
  • Nane
  • Toz biber
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Limon

Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimek ,pirinç ve bulguru tenceremizi alıp birkaç kez yıkıyoruz daha sonra 5 su bardağı kaynar ek ediyoruz 20 dakika kadar kaynatıyoruz.
  2. Soğanımızı çok ince biçimde kıyıyoruz tavamızı alıyoruz tereyağı ve çiçek yağı ek edip 1-2 dakika kavuruyoruz.
  3. Yağımıza salçamızı ekliyoruz biraz kavuralım.
  4. Mercimekler ve başka gereçler özleşene kadar kaynatmaya devam ediyoruz kaynayan ezogelin çorbasına yaptığımız yağ soğan ek ediyoruz( istediğiniz nazaran et suyu yahut tavuk suyu ekleyebilir).
  5. 5 dakika kaynamaya devam ediyor daha sonra tuz nane pulbiber toz biberi ek edip bir 5 dakika daha kaynatıyoruz ve servis servisimiz hazır.Afiyet olsun🍀.

Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası Tarifi
Ali Nazik Tarifi
Kadayıflı Muhallebi
Ekler
Mantarlı Karıştırma
Limonlu Mavi Haşhaşlı Nefis Muffin
Hdabla | © 2025 |