Kırmızı Pancar Salatası (Vitamin Deposu)
Kırmızı Pancar Salatası (Vitamin Deposu) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk kırmızı pancar
- 1 kutu mısır konservesi
- 5 -6 tane kornişon turşu
- Çeyrek demet maydanoz
- Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 adet limonun suyu
- Çeyrek çay bardağı sızma zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Tuz
Kırmızı Pancar Salatası (Vitamin Deposu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pancar salatasını hazırlamak için evvel, pancarları güzelce yıkayıp düdüklü tencereye alalım ve üzerini geçecek kadar su ekleyip düdüklünün kapağını kapatalım.
- 25 dakika haşlayalım( tencerede haşlama müddeti daha uzun olur buna dikkat )
- Küp küp doğrayıp salata karıştırma tabağına alalım.
- İçine ince kıyılmış maydanozu,mısırı,küp doğranmış kornişon turşusunu,cevizi ekleyip ezmeden karıştıralım.
- Sos için verilen malzemeyi bir kasede karıştırıp, salatanın üzerine dökerek karıştıralım.
Çok beğeneceğiniz vitamin deposu salatamiz sunuma hazırdır. Afiyet olsun.
Kırmızı Pancar Salatası (Vitamin Deposu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










