Beşamel Soslu Kıymalı Fırında Karnabahar

Beşamel Soslu Kıymalı Fırında Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler

  • Küçük uzunluk karnabahar
  • 1 adet soğan
  • 250 gram kıyma

Beşamel için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt

Beşamel Soslu Kıymalı Fırında Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karnabaharı minik çiçeklere bölüp güzelce yıkayın.
  2. Kaynar suya atın ve sapları yumuşayana kadar haşlayın.
  3. Kıymanın çok azıcık bir suyla rengini döndürün.
  4. Ardından zeytinyağı ve ince doğranmış soğanları ekleyin.
  5. Kapağını kapatın ve soğanlar ölene kadar kavurun.
  6. Haşalanan karnabaharları süzün ve kıymalı karışımla karıştırın.
  7. Beşamel için tereyağı ve unu tencereye alın ve rengi dönene kadar kavurun.
  8. Azar azar sütü ekleyin.
  9. Yoğunlaşana kadar pişirmeye devam edin.
  10. Damak zevkinize gör tuz, karabiber yahut muskat cevizi ekleyebilirsiniz.
  11. Karnabaharlarla buluşan kıymalı harcı bir fırın tepsisine dökün.
  12. Üzerine hazırladığınız beşameli koyun.
  13. İsterseniz son olarak biraz kaşar peyniri rendeleyip üzerine ek edebilirsiniz.
  14. 180 derece fırında üst rafta üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun 😋.

Beşamel Soslu Kıymalı Fırında Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Omlet
İki Renkli Kıyır Kıyır Bayatlamayan Yaprak Kurabiye
Magnolia
Körü Soslu Kremalı Tavuk
Patatesli Havuçlu Çorba
Kakaolu Kek
Hdabla | © 2025 |