Ali Nazik

Ali Nazik Tanımı İçin Malzemeler
Patlıcanlı harç için;
- 3 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- 3 tane patlıcan
- Yarım çay kaşığı karabiber
Et sote için;
- 500 gram dana kuşbaşı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Üzeri için;
- Maydanoz
Ali Nazik Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları yıkayalım ,üzerine delikler açıp ben ocağın üstünde közledim, siz isterseniz fırına atıp közleyebilirsiniz.
- Etleri tencereye alıp suyu çıkına kadar kısık ateşte orta ara karıştıralım.
- Çıkan suyu çektikten sonra tereyağını atalım içine karıştırıp kavuralım .
- Tuzu ,baharatları ve salçayı atıp üzerinde sıcak suyu dökelim ve tencerenin kapağını kapatalım kısık ateşte pişirelim.
- Etler pişmeyip suyunu çekerse tabanı tutmaması için tekrar sıcak su dökelim.
- Sonra etlerimiz pişince kenara alıp dinlendirelim.
- Közlenen patlıcanları soyup sudan geçirelim küçük kabuklar gitsin üzerinden sonra ince ince doğrayalım .Ben satır kullandım .
- Sarımsak, tuz ,yoğurt, karabiber ve patlıcanı karıştıralım.
- Servis tabağına evvel patlıcanı yayalım üzerinede et sotemizi koyalım üzerini süslemek içinde maydanoz afiyet olsun.
Ali Nazik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
