Susamlı Kurabiye ( Kandil Simidi Tadında )

Susamlı Kurabiye ( Kandil Simidi Tadında ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ yahut margarin (oda sıcaklığında asla eritilmiş olmasın )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke (ben üzüm kullandım)
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un ( denetimli ekleyelim , yumuşak bir hamur olsun)

Üzeri için ;

  • Yarım su bardağı pekmez
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı susam (ben kavrulmuş tercih ettim)

Susamlı Kurabiye ( Kandil Simidi Tadında ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru gereçler hariç hepsi çırpılır.
  2. Daha sonra kalan materyaller eklenerek güzelce yoğurulur.
  3. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir, ceviz büyüklüğün de kesimler alıp yuvarlayarak evvel pekmezli su karışımına sonra susama batirip tepsiye dizelim.
  4. Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirelim.Afiyet bal şeker olsun :).

Susamlı Kurabiye ( Kandil Simidi Tadında ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Kavurması
Pazı Sarması
Tam Kıvamında Humus
Fıstık Ezmesi
Sini Kebabı
Bol Malzemeli Pizza
Hdabla | © 2025 |