Lavaş Burger

Lavaş Burger Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 600 gram kemiksiz tavuk eti(göğüs/pirzola)
- 1 yemek kaşığı karışık baharat
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı galeta unu
Salatası için;
- Yarım orta uzunluk ıceberg marul
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1 havuç rendesi
- 1 diş sarımsak rendesi
- 5-6 adet doğranmış kornişon turşu
Salata sosu ;
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı ketçap
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Diğer materyaller;
- Lavaş
- Domates
- Kaşar peyniri
Lavaş Burger Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk etimizi mutfak robotundan çekelim sonra içerisine baharat,galeta unu ve yağ ekleyip yoğuralım.
- Lavaşımızın üzerine hazırladığımız köfte harcımızı yayalım.
- Salata materyallerini bir kap içerisinde biriktirelim,üzerine sosunu döküp karıştıralım.
- Geniş bir tavaya lavaşı alalım. Lavaşın tavuk olan yüzünü tavaya koyup pişirelim.
- Pişen lavaşın içine tendelenmiş kaşar,domates ve salatamızdan koyalım ve ortadan katlayalım.Afiyet olsun.
Lavaş Burger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










