Lavaş Burger

Lavaş Burger Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 600 gram kemiksiz tavuk eti(göğüs/pirzola)
  • 1 yemek kaşığı karışık baharat
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı galeta unu

Salatası için;

  • Yarım orta uzunluk ıceberg marul
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 1 havuç rendesi
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • 5-6 adet doğranmış kornişon turşu

Salata sosu ;

  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı ketçap
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Diğer materyaller;

  • Lavaş
  • Domates
  • Kaşar peyniri

Lavaş Burger Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuk etimizi mutfak robotundan çekelim sonra içerisine baharat,galeta unu ve yağ ekleyip yoğuralım.
  2. Lavaşımızın üzerine hazırladığımız köfte harcımızı yayalım.
  3. Salata materyallerini bir kap içerisinde biriktirelim,üzerine sosunu döküp karıştıralım.
  4. Geniş bir tavaya lavaşı alalım. Lavaşın tavuk olan yüzünü tavaya koyup pişirelim.
  5. Pişen lavaşın içine tendelenmiş kaşar,domates ve salatamızdan koyalım ve ortadan katlayalım.Afiyet olsun.

Lavaş Burger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hurmalı Kinoa Topları
Tahin Dolgulu Balkabağı Topları
Yaban Mersinli Crumble Kek
Cevizli Şerbetli Tatlı
Harika Kupta Tavuk Göğsü
Dolgulu Kuki Tarifi
Hdabla | © 2025 |