Sevgililer Günü İçin Truffle (Videolu)

Sevgililer Günü İçin Truffle Tanımı İçin Malzemeler
Truffle için:
- 1 paket hazır pandispanya
- 1 paket krema
- 400gr çikolata
Bulamak için:
- Pudra şekeri
Üzerine:
- 300 gr benmari yordamı eritilmiş beyaz çikolata
- Kırmızı yahut pembe besin boyası
Süslemek için:
- Pasta süsü
- Yenilebilir sim
Sevgililer Günü İçin Truffle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kremayı odakta ısıtalım. Kaynatmadan, kenarları köpük köpük olana kadar ısıtalım ve ocaktan aldıktan sonra içine çikolata ekleyerek çikolatayı eritelim. Biraz ılımasını bekleyelim.
- Bu ortada kekimizi un üzere olana kadar elimizle yoğuralım.
- Ardından çikolatalı ganajı ekleyelim ve yoğuralım.
- Üzerini kapatıp 30 dakika dolapta dinlenmeye bırakalım.
- Bu ortada beyaz çikolatayı benmari tarzı eritelim.
- Erittiğimiz çikolatayı ocaktan aldıktan sonrayarısını ayıralım ve bir kısmının içine 10gr eritilmiş kakao yağı ekleyip karıştıralım sonra besin boyası ekleyip karıştıralım.
- Hazırladığımız truffle u dolaptan çıkartalım ve ceviz büyüklüğünde modüller alıp kalpli truf kalıbına koyalım.
- Bastırıp kalp hali verelim.
- Daha sonra truffle çubuklarına takalım.
- Hazırladığımız pembe çikolataya batırıp süzdürelim akabinde bir kısmına da beyaz çikolata batıralım çikolata donmadan üzerini pasta süsüyle süsleyelim, kenarlarını da isteğe bağlı olarak yenilebilir simle parlatalım.
- Çikolatalar donduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
Ayrıca aylarca buzlukta saklanabilir bir tanım. Afiyet olsun .

Sevgililer Günü İçin Truffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

