Kahvaltılık Çörek Tarifi

Kahvaltılık Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı üstüne)
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4- 5 bardak un
  • 1,5 su bardağı peynir
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz

Kahvaltılık Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına maya, ılık su, ılık süt, toz şeker alıp uygunca karıştıralım.
  2. Üzerini kapatıp 5 dakika bekletelim.
  3. Kıyılmış maydanoz, beyaz peynir, sıvı yağ, yumurta akı ve tuz ekleyelim.
  4. Un, denetimli azar azar ekleyerek ele yapışan bir hamur yoğuralım.
  5. Kapağını kapatıp sıcak bir yerde mayalanması için 30 dakika bekletelim.
  6. Hamur kabardıktan sonra elimizi ıslatıp havasını alalım.
  7. Borcam tepsiyi yağlayalım hamuru tepsiye alıp düzgün bir formda yerleştirelim.
  8. Yumurta sarısı, sürdükten sonra susam, çörek otu, serpebilirsiniz.
  9. Üzerini kapatarak tepsi mayası yapalım (tepsi mayasını yapmak çok önemlidir).
  10. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim afiyet olsun.

Kahvaltılık Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İskender
Portakallı Ve Yulaflı Kek
Şehriyeli Yayla Çorbası
Patlıcan Sarma Kebabı
Körili Zencefilli Tavuk
Köfte Harcı Olmadan Izgarada Anne Köftesi
Hdabla | © 2025 |